17. september 2007 - kjøp 3, betal for 2

Denslags ser vi jo stadig...

Vi vil gjerne ha ting billig, og det kan vi få hvis vi bare vil betale dyrt. For rabatten har sin pris - det er greit det er billig å kjøpe masse dopapir på en gang, men det er dyrt å kjøpe nytt skap til å ha papiret i... og ikke minst: Alt dopapir som er rasende billig gjør noe med deg på sikt - og da snakker jeg ikke om noe som er godt...

Ingenting er teitere enn bokklubber hvor du får hver fjerde bok gratis... Du skal være rimelig teit i hue for å melde deg inn på dette grunnlaget!

Også på flyreiser kan du få bonuspoeng. Det skal jeg prøve å få. Men det er ikke så lett...

Det var det jeg hadde å si - på mange måter har dette innlegget inneholdt 2 tanker - for meg har det kostet det tilsvarende 3 tanker... Ikke noen babatt-tanker her i gården - dette er tanker som ikke gjør vondt på lang sikt.

hm...

Psykologirapport (6)

Vi går rett på sak:

"Motorikk:
Pasienten er høyrehendt. Test på sensomotorisk tempo i pekefinger viser gode resultater i overkant av normalområdet (+ 2 SD for dominant hånd og + 1 SD for nondominant hånd). Test på finmotorisk koordinering viser gode resultater innenfor normalområdets øvre del for begge hender. Ingen sideforskjeller ut over normalt."

Debatt:
- Hva skyldes det at det er ulikt sensomotorisk tempo i pekefinger på dominant og nondominant hånd? (Hvorfor ikke kalle en spade for en spade og høyre hånd for høyre hånd?)
- Ordet er fritt. Kjør debatt!

12. september 2007 - den store kursdagen...

Sitter på Fronter-kurs på ADH - sorry HiA - sorry Universitetet i Agder!!! (fint skal det være...)
Kjedelig - sier Tommy (ikke tigeren.) Jeg kunne ikke være mer enig - Fronterkurs er kjedelig!

Utrolig hva folk kan få seg til å spørre om på et datakurs, og hvor elementære ting kursholderen (for en tålmodig mann) gjennomgår. Det er jo nesten så man skulle tro at none ikke har egen data hjemme - eller ikke har lekt seg med en data før.


Klokken 13.30 skal jeg holde datakurs - om Outlook. Et internt kurs for mine kolleger. Lurer på om de vil spørre om mange rare ting. Vel: Time will show...


I kveld skal det males! Ingen data på meg da!

10. september 2007 - valg

I dag er det valg.

Jeg har valgt.

Hva skjer nå? Ingen verdens ting, vil jeg tro!

Vel, vel...

Forresten: Hva i svarte gjør man i fylket - de vi har stemt på i dag...

I dag var det valg.

Psykologirapport (5)

Og så kommer det alle har ventet på - altså et foreløpig høydepunkt:

"Konsentrasjon, oppmerksomhet og impulskontroll:
En databasert test på evne til konsentrasjon, vedvarende og delt oppmerksomhet, samt impulskontroll viser at reaksjonstiden på testen var raskere enn gjennomsnittet, noe som medfører flere feiltrykk. Dette mønster assosieres vanligvis med en impulsiv stil. En annen test på selektiv oppmerksomhet, prosesseringstempo og diskriminering av like visuelle stimuli viser meget gode resultyater."

Godt å vite at jeg reagerer meget godt på visuelle stimuli!

4. september 2007 - kan Spiderman bo i Kristiansand?

None spørsmål er det mange som stiller seg (for eksempel hvorfor jeg skriver "none" når det heter "noen"...).

Et spørsmål ikke så mange stiller seg er hvorfor ikke Spiderman bor i Kristiansand. Det hadde jo vært kult! Vår egen superhelt svevende gjennom luften - "JAVEL" ville han (eller henne - for det kunne jo vært en kvinne i mannsdrakt...) ropt ut gjennom luften.

Og kjeltringene (og der Spiderman (eller andre superhelter) er, er det bare none (nå skreiv han det igjen...) få skurker - også disse er forkldt og maskert - og alle vet hvem de er...) ville skjelve i benplaggene sine.

Jeg kan tydelig se det for meg: Nedover Kongens, en stor sving rundt tinghuset og nedover Skippergata bærer det før han (eller henne) igjen tar en turn ved Domus (eller Coop Mega som det heter så moderne) og bortover Elvegata før han tar en pust i Bryggebakken... (om jeg er godt kjent med gatene i Kvadraturen? Neppe!)

Men stopp: Hvordan kan superhelten svinge seg fra hus til hus - når husene kun er i noen få etasjers høyde. Ser du for deg Spiderman i Posebyen? Det er mye sannsynlig at han ville slitt hull på klærne sine, eller det er det vel ikke: En superhelt har selvfølgelig supertøy som ikke det slites hull i - på tross av de lave husene.

Nei. Hadde Spiderman bodd i  Kristiansand hadde han svirret rundt tinghuset, tatt beina fatt over Festningsgata og over torvet for så å henge å kirketårnet. Og skulle han prøve seg på en svevetur over til biblioteket, ville han trenge hjelp fra brannvesenet for å vikle seg ut av trærne som står der...

Spiderman: Hvis du leser dette: Ikke kom til Kristiansand! This town ain't tall enough for you!