28. august 2007 - en helt vanlig dag!

Er dette en helt vanlig dag? Jeg bare spør. Hva er egentlig helt vanlig? Jeg bare spør.
Og hva er snodig for et latterlig ord?


Ellers er hverdagen godt i gang - og det virker helt vanlig!  Snodig!

Psykologirapport (4)

Og nå:

"Psykomotorisk tempo:
Tester på psykomotorisk tempo og informasjonsbearbeidingstempo viser meget gode resultater (93 persentil)."... hvor fort du leser ordet "informasjonsbearbeidingstempo" er en indikasjon på dine leseferdigheter ...

--> Leser det umiddelbart: Ingen problemer med lesing og sånt.
--> Må stotre litt: Kanskje du ikke har automatisert lesingen helt.
--> Slitert med å lese ordet på 5 sekunder: ai, ai, ai... her lukter det mulighet for å søke støtte fra hjelpemiddelsentralen - egen bærbar PC, hadde det vært noe?
--> Klarer ikke lese ordet: Da klarer du ikke lese dette heller, så da vet du ikke hva som feiler deg: Dysleksi (eller er du blind?)

... nei til båssetting av mennesker ...

19. august 2007 - tap og vinn med...

...ulikt sinn!!! 

Det er ikke slik det heter i det utrolig "vise" ordtaket! Neida! Der skal vi tape og vinne med det samme sinne!!! Men jeg sier dere: Sannelig, sannelig blir sinnet litt ulikt om man taper enn om man vinner! Og det gjelder sinne også!!!

I går vant jeg tre på rad! I dag tapte jeg tre på rad!

Måtte ordtak som ikke virker bli forbudt av språkrådet!!!

Ellers kan "Ticket to ride - Europe" anbefales på det varmeste. Spill som engasjerer sinnet og sinne på den måten er verd å få i julegave - eller å kjøpe på Toys´r´us for 349 kroner (men ikke hos Libris til 429 kroner...)Ellers: Første helg i et nytt skoleår er halvveis - 6 uker til høstferie!

Psykologirapport (3)

Hørte jeg noen si SSE...

Videre skriver psykologinnen:

"Visuell funksjon og hukommelse:
Test på visuopartial konstruksjonsevne og visuell minnefunksjon ble gjennomført med meget gode resultater (98 persentil på både umiddelbar og utsatt hukommelse, 66 persentil på gjenkjenning). Test på visuell persepsjon og hukommelse for figurer skåres tilsvarende gjennomsnitt for alder."

... ikke verst å være så flink til "visuopartial konstruksjonsevne" - hva nå enn det er ... ellers er det jo litt nederlag å bare være gjennomsnittlig ... 

14. august 2007 - øregangsbetennelse dag 2

Har du noen gang hatt vondt i ørene, for eksempel en liten pinglete ørebetennelse?
Har du flydd og fått det vondt og vanskelig når flyet er på vei ned?
Har du noen gang hørt på altfor høy ånkli rokkemusikk - sånn sinna type?

Da vet du ikke åssen jeg har det. 
Jeg har det værre...

11. august 2007 - Takkekort

Vi er i gang!

Hurra!

Bare 130 igjen!

2 ferdige!

oi oi oi...

Psykologirapport (2)

None spør: Hvorfor jeg ble testet av psykolog. Gjett da vel...

"Verbal funksjon og hukommelse:
Meget gode resultater på alle språktester. Verbal listelæringsprøve med kategoriserbart materiale gjennomføres med svært gode resultater (+ 1 SD). Han grupperte ordene etter kategori ved første gjennomgang, husket alle 16 ordene etter 2. gangs repetisjon og samtlige ord etter ett døgn, som er meget bra. Meget god tallhukommelse og arbeidsminne idet han husker 8 tall forlengs og 8 tall baklengs. Hukommelse for korte historier er meget bra (97 persentil). Også meget god settningskontroll."

... hvor skal dette ende ...

Psykologirapport - 2. forsøk

Prøver igjen...


I vinter var jeg så heldig å bli testet 15 timer hos psykolog. Slapp av: Det var kognitive tester - er det noen hjernefunksjoner som ikke er helt på plass - altså ikke sånne tester om hvorvidt jeg var gal eller ikke.

Her kommer noen utdrag fra psykolograpporten:

"Pasienten ble testet med et utvalg tester for verbal funksjon og hukommelse (CVLT, WMS-R Logisk hukommelse I og II, Setningshukommelse), visupatial funksjon / visuell hukommelse (REY Complex Figure Test and Recognition Trial, Benton), Psykomotorisk tempo (Stroop), oppmerksomhet, konsentrasjon og impulskontroll (CPT, PASAT, d-2-testen), eksekutive funksjoner (Wisconsin Card Sorting Test, deltester fra D-KEFS: Trial Making Test, Tårnet, Ordtak, 20 spørsmål, Mønsterflyt, Verbal flyt, Begrepsforståelse), motorikk (pegboard, fingertapping), evneprøve (WAIS-III)."

... nå er dere vel spente på resultatet ... vil dere vite mer?

Ekteskap (2)

"Flickan i Havana
Hun har ingen pengar kvar ..."


Kanskje hun er nygift.